Brød med havregryn og rugkerner

180 g knækkede rugkerner, 1 1/2 dl havregryn, 120 g fuldkornshvedemel, 6 dl vand, 10 g gær, 1 spsk lys sirup, 1 1/2 salt, 200 g hvedemel.

  1. Kog rugkerner, havregryn og fuldkornshvedemel op i vandet i 1-2 minutter under konstant omrøring.
  2. Afkøl grøden til den er lunken, og rør da gæren ud deri.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen til hævning i 3 timer på et lunt sted.
  5. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød og lad det efterhæve i 20 minutter.
  6. Lav nogle snit på skrå af brødet og pensl med vand.
  7. Bag brødet midt i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter.

Print denne post Print denne post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


syv + = 9

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>