1. måned i Børnehave

Så har Valdemar gået i sin dejlige børnehave i en hel måned, og han nyder det i fulde drag.

billede af Valdemar på græsplænen viser os en sten

Pædagogerne er søde og rummelige, kammeraterne ligeså. Valdemar arbejder lidt med det faktum, at han ikke er verdens centrum 🙂 konflikterne kan nogle dage være mange og på andre er der ingen 🙂 Det er en smule hårdt arbejde sådan at skifte fra Dagplejerens lille trygge verden til det mere pulserende børneliv.

Der har været “Plant en blomst” med dine bedsteforældre, og mormor og farmor var med. Valdemar fik plantet disse to spanske margueritter, så nu kigger vi til de m et par gange om ugen når vi henter 🙂

Billede af blomsterne

Skolereformen…..hvad bringer den med sig ????

Så fik vi været til infomøde på skolen og har fået sundet os lidt. Med en ny skoleleder og et godt lærerteam kan det godt gå hen at blive  helt OK, men det bliver i hvert tilfælde anderledes.

Nu skal vi bruge de næste måneder på at forberede poderne på en længere skoledag….og ikke mindst at få solgt den ide, som noget nær fantastisk 🙂

Victoria skal møde alle dage kl. 8.00 og får så fri kl. 14.00 2 dage om ugen og kl. 15.00 tre dage om ugen. Alexander kan nøjes med 8.00-14.00 alle dage.

Så vi må se hvordan det spiller med fritidsinteresser som guitar/musik….men mon ikke kabalen går op 🙂 vi håber til det sidste.

Uge 22, 2014

 

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Frikadeller med Kold Kartoffelsalat og dertil en blandet grøn salat, Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Tirsdag:

 Frikadellesandwiches med grøntsagsstave

 Onsdag:

Kold mad

Torsdag: Kristi Himmelfartsdag – en dejlig fridag uden de store planer

 Kylling i tomat-flødesauce med ris og salat

Fredag:  lige 5 timers arbejde mens resten familien hygger med farmor på Rugvænget – Vi skal spise ved Sofie men lav 

Glaseret skinke med Kold Kartoffelsalat og blandet grøn salat

 Lørdag:

Filetto di maiale ripieno (Fyldt mørbrad) og forskellige pølser, og dertil Kartoffel- og aspargessalat

 Søndag:

Svinekød i soyasauce med nudler

 

 


Alexander bliver 10 år…..Hurra Hurra Hurra

Tillykke min store dreng….10 år….Hvor er tiden blevet af….Det er da ganske ufatteligt, at det er så mange år siden du kom til verden og siden den dag har beriget vores liv enormt…..Du er en fantastisk dreng og VI ELSKER DIG, SKAT !!!!!!

Billede af fødselsdagsbarnet

billede af Alexanders 10 årsgaver

Der er sket lidt med gaverne med årene

Billede af 1 års fødselsdag med gaver

Alexander siger selv at det er den bedste fødselsdag ever……måske fordi han fik en tlf. -Nokia 630 og LEGO Minecraft til den store guldmedalje.

Smørkage (2 stk)

Fundet på AMO´s side

Dej:

300 g Amo Hvedemel, 100 g smør eller margarine, 50 g gær,1 æg, 1 spsk. sukker (25 g), ½ tsk. salt (2½ g), 1 dl mælk, ½ tsk. kardemomme

Fyld:

4 spsk. kogt creme, 50 g rosiner (kan udelades), Remonce af 100 g blødgjort smør eller margarine og 100 g brun farin

Pynt:

Glasur af 100 g flormelis og 1 spsk. kogende vand

Til pensling:  Æg

  1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Husk gæren må ikke varmes med.
  2. Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 15 min.
  4. Lav remoncen. Rør blødgjort fedtstof og brun farin sammen.
  5. ⅓ af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 min. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageforme, dejen skal gå ca. 1 cm op ad formens kant. På hver bund smøres 1 spsk. remonces, derover smøres 2 spsk. creme, og rosinerne drysses på.
  6. Resten af dejen rulles ud (60x20cm), og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges på dejen i lagkageformene.
  7. Efterhæver tildækket og lunt i ca. 30 min.
  8. Kagerne pensles med sammenpisket æg.

Bagetid: I en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) i ca. 15 min. på ovnens midterste rille.

9. Smørkagerne afkøles i formene, og pyntes med hvid glasur, når de er afkølede.

Print denne post Print denne post

 

Rabarbercrumble med mandler

500 g rabarber, 150 g smeltet smør, 125 g sukker, 1 tsk kalel, ½ vanillestang, 125 g havregryn, 125 g mel, 40 g finthakkede mandler

Tilbehør: Cremefraiche rørt med lidt vanillesukker

  1. Skyl rabarberne, skær dem i 2 cm´s stykker og fordel dem i et ildfast fad.
  2. Rør smør, sukker, havregryn, kanel, vanille og mel godt sammen. Fordel derefter dejen henover rabarberne.
  3. Bag rabarbercrumblen i ovnen ved 200 ° i 30 minutter, til den er gylden.
  4. Server kagen lun med kold cremefraiche.

Print denne post Print denne post