Stegte ris

4-5 spsk neutral olie, 1 tsk sambal oelek, 3 fed hvidløg, 1 spsk revet ingefær, 1 stort løg, 3 gulerødder, 4 æg, 500 gram ris, kogte, kolde, 1 spsk fishsauce, 1/2 dl god soya, 1spsk sesamolie, 350 g kylling kogt eller stegt

  1. Skræl løg og gulerødder.
  2. Skær begge dele i små tern. Ca 3-4 mm store.
  3. Opvarm wok eller sautepande til  den ryger svagt.
  4. Tilsæt olie, sambal oelek, ingefær, presset hvidløg og rør rundt så det hele blander sig.
  5. Efter ca 1/2 minut eller sådanne noge tilsættes gulerødderne.
  6. Når gulerødderne får farve så tilsæt løgene.
  7. Der steges til løgene er blevet klare.
  8. Knæk nu æggene ud over grønsager og hav konstant omrøring til æggemassen er stivnet.
  9. Tilsæt nu risene og steg til de er svagt gyldne.
  10. Tilsæt så sesamolie, soya og fishsauce og fordel det godt i risene.
  11. Tilsæt det ituskårne kød og steg til kødet er gennemvarmt.

Server rygende varmt evt med lidt godt brød.

Børnekarakter 4

ramen 4

Print denne post Print denne post

 

Fødselsdagskagebordet 2013

Med en sløj tøsepige hjemme er der lige blevet frigivet en times tid til undertegnede, og jeg tænkte, at måske skulle jeg få planlagt fødselsdagskagebordet 2013, til min og mellemste søn Alexanders fødselsdage sidst i maj.

Jeg elsker kager og derfor er min fødselsdag blevet dagen, hvor vi fråder i dejlige kager med venner og familie, glæder mig allerede 🙂

Vi skal helt sikkert have :

Tror det bliver et dejligt kagebord, og så håber jeg at alle vores dejlige gæster nyder at spise dem.

Havregryn Cookies 24 stk

225 g smør, 150 g sukker, 150 g brun farin, 225 g mel, 1 tsk. natron, 2 tsk. vanillesukker, ½ tsk. salt,½ tsk. kanel, 2 store æg, 250 g havregryn, evt 100 g hakkede nødder, chunks af chokolade, rosiner eller smarties/M&M´s

  1. Rør smør, brun farin og sukker til det bliver lyst og cremet.
  2. Rør mel, natron, vanille, salt, kanel og æg i dejen, der kan med fordel bruges mikser eller røremaskine).
  3. Vend havregryn og eventuelt ekstra fyld i dejen.
  4. Fordel dejen på bagepapir på 2 bageplader  (9-12 på hver plade) Tryk dejklatterne ud til ca. at være ca. 9 cm i diameter (de flyder næsten ikke ud).
  5. Bag cookies i en forvarmet ovn ved 180 °- en plade af gangen. De skal have ca. 20 minutter for at blive de lidt seje/bløde cookies, og hvis de skal være sprøde, så bag dem ca 5 minutter mere.

Print denne post Print denne post

Chokoladekage med Kaffe-Baileys-chokolademousse

I februarnummeret af SpisBedre i år fandt jeg denne opskrift, og den skal på mit fødselsdagskagebord i maj 🙂

Chokoladekage: 250 g sukker, 125 g smør, 2 æg str M/L, 165 g mel, 65 g mørk kakao, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, 2½ dl kærnemælk

Chokolademousse: 200 g lys chokolade, ½ l piskefløde, ca 2 spsk kaffe, ca 2 spsk Baileys, 1 glas tropemarmelade fra “den gamle fabrik”

Pynt: frugt og bær, evt 100 g ristede mandelflager

Chokoladekage:

  1. Sæt ovnen på 175 grade. Smør en rund springform (20-25 cm i diameter).
  2. Klip og læg bagepapir i bunden af formen.
  3. Pist æggene let med et piskeris i en skål.
  4. Pisk herefter sukker og smør med elpisker i en anden skål, til det er blandet godt sammen.
  5. Tilsæt herefter æggemassen lidt ad gangen.
  6. Pisk dejen til en luftig dej, det tager ca 2 minutter. bland mel, kakao natron og bagepulver godt og sigt det ned i dejen lidt ad gangen.
  7. Tilsæt samtidig lidt af kærnemælken i små portioner og vend blandingen forsigtigt til den er ensartet.
  8. Hæld kagedejen i formen og bag den midt i ovnen i 45 minutter.
  9. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af springformen. Skær herefter den hårde kant af og del kagen i to lige store “lagkagebunde”.
  10. Læg bunden af kagen tilbage i springformen.

Chokolademousse:

  1. Varm halvdelen af tropemarmeladen op i en gryde og si herefter frugterne fra.
  2. Hæld lidt af den siede tropemarmelade over bunden af kagen, så den lige er dækket.
  3. Hak chokoladen og kom den i en skål over et varmt vandbad.
  4. Pisk fløden let. hæld lidt af den piskede flødeskum op i chokoladenog bland det hurtigt og godt sammen.
  5. Smag til med kaffe og Baileys, til den ønskede smag er opnået.
  6. Hæld resten af flødeskummen over i skålen og bland forsigtigt det hele sammen.
  7. Hæld ca ½ af moussen over bunden i springformen.Læg toppen af kagen ovenpå og hæld lidt af moussen oven på toppen af kagen.
  8. Stil kagen i køleskabet i 1-2 timer til chokolademoussen er stivnet (stil resten af mousen i køleskabet sammen med kagen

Servering:

  1. Sæt kagen på et kagefad og dæk siderne af kagen med den resterende mousse

Pynt:

  1. Skær årstidens frugter i fine stykker, placer dem dekorativt på midten af kagen og drys med let hånd let ristede mandelflager på kagens top

Kiksekage

Vanillekiks ca 225 g, 300 g mørk chokolade, 3-4 dl fløde, 100 g flormelis, 50 g usaltet smør

  1. Beklæd en sandkageform ed bagepapir.
  2. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.
  3. I en gryde bringes fløde og flormelis i kog under omrøring. Hæld så langsomt den varme flødeblanding over den finthakkede chokolade.
  4. Rør samtidig i midten af skålen med små runde bevægelser indtil massen opnår et elastisk og glansfyldt udseende. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.
  5. Imens deles smørret i små stykker. Tilsæt smørstykkerne lidt efter lidt, alt imens der omrøres. Rør det hele godt sammen og stil derefter skålen i køleskabet i ca. 15 minutter.
  6. Tag chokoladecremen fra køl, og kom nu først et lag ud i bunden af formen. Dæk chokoladelaget med et lag vanillekiks. Så et nyt chokoladelag og så et nyt lag vanillekiks osv. osv.. Husk at slutte af med et lag chokoladecreme.
  7. Dæk formen til med film og stil kagen på køl indtil dagen efter.
  8. Skær forsigtigt skiver af kiksekagen inden servering.

Print denne post Print denne post

Uge 17, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Lockoutén bider, men vi klarer den endnu en uge, takket være fleksible arbejdspladser, og flyvende farmor 🙂

Mandag:

Pitabrød med Mex krydret oksefars, salat, div grønsager i små tern, plus majs og ærter, til dette cremefraiche, og revet ost og salsa

Tirsdag: MADKLUB

Kylling med druer og mandler

Onsdag:

Rest af ris bruges til at lave Stegte ris, og dem der vil have noget andet laver sandwiches med div. pålæg og grønt

Torsdag: Grille med en god ven og bagefter FILM 🙂

Grille diverse pølser og et lækker rødvinsmarineret okseroast med Kartoffel- og aspargessalatBaguettes med Hjemmerørt Hvidløgssmør

og hen under aften de obligatoriske Hjemmebagte Hveder og til filmen nok slik , popcorn og chips

Fredag: Store Bededag

Mørbrad med bagte kartofler og måske til dessert Bananmuffins eller Kanelkage

Lørdag: På besøg udenbys, så det må blive nem aftensmad

Ovnæggekage med forårsløg og bacon

Søndag: Fødselsdagsfrokost hos farmor

Chilideller med tomatsalsa og ris

Kylling med druer og mandler

1 kylling, 2 tsk salt, 2 spsk smeltet smør, 2 spsk citronsaft, 2 spsk lys portvin el hvidvin

Sauce: 3 dl hønseboullion, 2 dl cremefraiche, 1 dl lys portvin el hvidvin, lidt salt, 50 g smuttede flækkede ristede mandler, 200 g grønne druer,  (udstenede og varmet i smør og citronsaft)

  1. Skær kyllingen i stykker og smør den med salt på indersiden og pensl med udvendigt med en blanding af citronsaft, vin og smeltet smør.
  2. Smør et ildfast fad og læg kyllingen deri. Sæt fadet i en 230 grader varm ovn i 45-60 minutter, hæld jævnligt lidt hønseboullion over kyllingestykkerne under stegningen.
  3. Efter stegningen hældes boullionen fra fadet i en gryde (sies) og dette koges med cremefraiche og vin, til saucen er glat og jævn. Smag til med salt og peber.
  4. Tilsæt halvdelen af mandler og druer og brug resten til at pynte på fadet med kyllingestykkerne.

Serveres med lune flutes, grøn salat og ris

Print denne post Print denne post

Kanelkage

Uhh jeg elsker bare denne her kage……

Kage: 500 g sukker, 600 g mel, 3 spsk kanel, 3 tsk natron, 7 1/2 dl kærnemælk, 175 g smeltet smør

Glasur: 175 g smeltet smør, 350 g flormelis, 1 past. helæg, 3 spsk cacao

Kage:

  1. Mel, natron, kanel, og kærnemælk blandes og det smeltede smør tilsættes.
  2. Bag kagen ved 200 ° i ca 25 minutter.

Glasur:

  1. Smelt smørret – flormelis, og cacao tilsættes – til sidst ægget under kraftig omrøring.
  2. Glasuren påføres kagen mens glasuren stadig er varm.

Print denne post Print denne post