Gulerodsboller (25 stk)

50 g smør, 4 dl mælk, 1 dl tykmælk, 50 g gær, 2 tsk groft salt, 2 tsk sukkerm 150 g revet gulerod, 50 g hvedeklid, 800 g mel, æg til pensling, ekstra hvedeklid til pynt

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken, hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælk.
  2. Rør gæren ud deri og tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt mel tilbage.
  3. Slå dejen, dæk den af og stil til hævning i ca 1 time.
  4. Efter hævning tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes, tilsæt evt det resterende mel.
  5. Del dejen i 25 stykker og form bollerne
  6. Lad dem hæve ca 25 minutter, pensl med æg og drys med hvedeklid.
  7. Bag bollerne i ca 20 minutter ved 200 ° ( midt i ovnen)

Print denne post Print denne post

Varm chokolade

6 dl sødmælk, 150 g god mørk chokolade, ½ dl fløde, rørsukker eller honning

Hak chokoladen, varm mælk og fløde under omrøring og kom chokoladen deri. Varm drikken langsomt op til lige under kogepunktet og smag til med sukker eller honning.

Serveres med en god klat flødeskum.

Print denne post Print denne post

Tomatsuppe med svampe og pesto

1 finthakket løg, 1 fed finthakket hvidløg, 4 mellemstore brune champignoner i små tern, 1 spsk olivenolie, ½-1 tsk Sambal Oelek, 1 spsk tomatpesto (soltørret), ½ l Tomatpassata, ½ l god hønseboullion, ½-1 tsk groft salt eller flager, grøn pesto

Tilbehør: godt brød eller grissini.

  1. Sauter løg, hvidløg,og champignoner i olivenolien til løgene er møre (og uden de tager farve).
  2. Tilsæt Sambal Oelek, passata og boullion og lad suppen småsimre i mindst 10 minutter.
  3. Smag til med salt og peber og server rygende varm med 1 tsk grønpesto og brød eller grissini.

Print denne post Print denne post

Uge 9, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Sennepskoteletter med ris og grønt

Tirsdag:

Børnefavorit eller Pasta med pølser, boullion og tomatketchup med masser af grønt for at rette lidt op på lødigheden , ellers prøv Handies med kylling, spinat og pesto (til de voksne) og med pølser (til børnene)

Onsdag:

Sandwiches med enten mirakel whip, salat og roastbeef, eller med salat, roastbeef, remoulade og ristede løg

Torsdag:

Hakkebøffer med kryddersmør og søde kartofler

Fredag:

Kylling i karry med ristaffel

Lørdag:

Oksekødssuppe med tomat og Grove baguettes

Søndag:

Laks med rosmarinkartofler

Uge 8, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Rester fra torsdag så prøv Laksefrikadeller med ovnstegte kartofler, Løgismose´s kolde hollandaise og råkost

Tirsdag: MADKLUB

Det store kolde bord prøv Grillede grove pølser med Italiensk inspireret pastasalat og ciabatta

Onsdag:

Igen kold mad så prøv Torsk i svøb (parmaskinke)

Torsdag:

Nem Pasta Pesto med kylling

Fredag:

Vi er inviteret i byen 🙂 prøv Små farsbrød med soltørrede tomater

Lørdag:

Mexikanske crepes med cremefraiche, revet ost og en blandet salat

Søndag:

Spicy tomatsuppe med grissini

Sennepskylling med estragon, forårsløg og agurk

1 kylling på ca 1 kg, ½ bundt frisk estragon, 2 spsk. grov sennep, 1 spsk dijonsennep, 2 spsk rapsolie, 800 g små kartofler, ½ økologisk citron, 5 dl hønseboullion, 2½ dl fløde, salt, friskkværnet peber, 1 agurk, 1 bundt forårsløg

  1. Skyl kyllingen og dub den derefter tør igen med køkkenrulle.
  2. Hak estragon groft, og bland det med de to slags sennep.
  3. Smør kyllingen med blandingen.
  4. Brun dernæst kyllingen godt af i rapsolien, skyl kartoflerne og skær citronen i grove tern.
  5. Tilsæt citroner, kartofler og boullion til kyllingen og bring i kog.
  6. Dæmp varmen og lad retten simre i ½ time.
  7. Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og evt. sennep.
  8. Lad retten simre videre i 20 minutter, til kyllingen er mør.Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i ½cm tykke skiver.
  9. Rens forårsløgene og skær dem i 3 cm stykker. Kom agurk og forårsløg i retten og lad det blive varmt (ca. 5 minutter).

Server kyllingen med sauce, grønsagerne og evt. et godt brød.

Print denne post Print denne post

Uge 7, 2013

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Svinekød i Soyasauce med nudler

Tirsdag: FERIEMØDE

Hjemmelavede burgers

Onsdag:

Sennepskylling med estragon, forårsløg og agurk, dertil Grove baguettes

Desserten bliver isdesserter i høje glas med vannileis lagvis med chokoladesauce og knuste Oreo´s samt en hel Oreo på toppen (børnene bliver så glade 🙂

Torsdag:

Kalkunsteg i appelsinsauce med ris og salat

Desserten bliver lækre små Bananmuffins

Fredag:

Sort Gryde med ris og dampet grønt

Desserten bliver frugtsalat med råcreme

Lørdag:

rester fra onsdag, men prøv Lasagne med blandet salat

Søndag:

Frikadeller med blandet salat og Kold Kartoffelsalat

tror vi slutter ferien af med nybagte banan-choko-kokosboller